Back to All Events

Origen Errante -flamencokonsertti

ORIGEN ERRANTE ensi-iltaan Aleksanterin teatteriin 24.4.2019

Tämän hetken menestyneimpiin flamencotanssijoihin lukeutuva Alfonso Losa tuo huhtikuussa Aleksanterin teatterin näyttämölle mukanaan ensi kertaa pohjoismaissa vierailevat muusikot laulaja Ismael de la Rosa “el Bolan” ja kitaristi Antonio Sánchezin, sekä suomalaisen flamencotanssija Laura RintamäenOrigen Errante (suom. vaeltava perinne) tarkastelee flamencoa ilman raja-aitoja tai esteitä, tekijöidensä erilaisista lähtökohdista käsin.

Konsertti on kahden muusikon ja kahdesta eri kulttuurista tulevan flamencotanssijan matka yhteisen rytmin ja liikekielen kokemiseen. Improvisaation ja koreografian keinoin luodaan intiimi ja impulsiivinen partituuri, jossa tanssi ja musiikki, sekä esiintyjien kulttuuriperimät kohtaavat.

Konsertin muusikot ovat flamencon kärkinimiin lukeutuvia nuoren sukupolven fuusioon ja improvisaatioon perehtyneitä muusikoita. Kuuluisaan sevillalaiseen flamencosukuun La Familia Fernándeziin syntynyt laulaja Ismael de la Rosa “el Bola” on esiintynyt perheensä myötä flamencon suurten nimien kanssa lapsesta saakka. Kitaristi Antonio Sánchez on puolestaan ansainnut kannuksensa toimimalla Paco de Lucían kakkoskitaristina maestron viimeisen neljän elinvuoden ajan.

Tule kokemaan flamencon voima, herkkyys ja dynamiikka – varmista paikkasi kevään odotettuun ensi-iltaan!

Lue lisää & osta liput täältä!

Alfonso Losa (s. 1980, Madrid)

Konsertin pääesiintyjä Alfonso Losa on yksi tämän hetken tunnustetuimpia flamencotanssijoita. Vieraillessaan Helsingin XVIII Flamencofestivaalin pääesiintyjänä hän teki festivaalin siihenastisen yleisöennätyksen. Viimeisimmällä teoksellaan Con–Secuencia hän keräsi niin kriitikoiden (mm. El MundoEl País) kuin yleisönkin ylistystä. Losa on nykyajassa kiinniolevan, voimakkaan tanssityylinsä takia tällä hetkellä yksi flamencomaailman seuratuimpia artisteja. Lue lisää!

Konsertin taiteellinen kokoonpano

Alfonso Losa, flamencotanssi & koreografia (ESP) 
Laura Rintamäki, flamencotanssi & koreografia (FIN)
Antonio Sánchez, flamencokitara (ESP)
Ismael de la Rosa “el Bola”, flamencolaulu (ESP)

ORIGEN ERRANTE 
Ensi-ilta 
ke 24.4.2019 klo 19, Aleksanterin teatteri 
Liput 39 € / 29 € Ticketmaster Kesto 75 min, ei väliaikaa
Tuotanto LR FLAMENCO

Pysy kuulolla ja seuraa kuulumisia somessa! 
@OrigenErrante #OrigenErrante

Website

Facebook

Instagram

Twitter