Back to All Events

Radio-ohjelma: Paco de Lucía ja flamencon uusi aika

Ma 25.2. klo 20-22 YLE radio 1

Radio-ohjelma flamencokitaran legendasta Paco de Lucíasta, toimittajina Pekka Laine ja Juhani Similä. EDIT: Yle Areenassa Ma 25.2. klo 12 alkaen. Linkki ohjelmaan: https://areena.yle.fi/1-50062157

Viisi vuotta sitten Meksikossa 66-vuoden ikäisenä kuollut kitaristi Paco de Lucia eli koko elämänsä flamencolle. Hän oli ihmelapsi, josta kasvoi alansa supertähti. Hän tunsi läpikotaisin Andalusiassa, eteläisessä Espanjassa kehittyneen flamenco-perinteen, sen juuret ja historian. Paco de Lucialle tradition toistaminen ei kuitenkaan riittänyt. Hän oli uuden etsijä ja kumouksellinen, joka teki flamencosta koko maailman musiikkia. Paco de Lucia ja flamencon uusi aika-ohjelma seuraa Pacon tietä Algecirasin lapsuusvuosista edustamansa taidemuodon korkeimmalle huipulle. Ohjelman ovat toteuttaneet Pekka Laine ja Andalusiassa, Málagan maakunnassa asuva musiikkitoimittaja Juhani Similä, joka on myös tehnyt ohjelmassa kuultavat Paco de Lucia-haastattelut.

  

Earlier Event: February 19
Brindamos Finlandia-klubi