Back to All Events

Un Momento con Guitarra Flamenca

Espanjalaisen kitaramusiikin ystävien iloksi Ravintola Lähiössä Helsingissä tarjoutuu tilaisuus flamencomusiikista nauttimiseen. Konsertissa esiintyvät kitaristit Toni Jokiniitty ja Jari Lehtonen.

Toni Jokiniitty lukeutuu maamme perehtyneimpiin flamencokitaristeihin. Hän on tullut monille suomalaisille tutuksi soolokonserttien, TV-esiintymisten, erilaisten teatteri- ja tanssiproduktioiden sekä ahkeran keikkailun myötä. Jokiniitty nähtiin taannoin myös kitaristileganda Vicente Amigon lämmittelijänä tämän Suomen-konsertissa. Flamencoa sen pääkaupungissa Sevillassa opiskellut kitaristi on säveltänyt flamencokitaralle laajan ja monipuolisen ohjelmiston, joka taltioitui keväällä hänen tuoreelle esikoisalbumilleen "Promesa". Jokiniitty on kotoisin Pirkkalasta.

Vaasalaislähtöinen, maailmaa runsaasti kulkenut Lehtonen on monipuolinen muusikko, joka on esiintynyt kirjavasti Suomessa ja ulkomailla niin katu- ja ravintolasoittajana kuin konserteissa. Granadassa oppia ammentaneen kitaristin mullassa kasvaa flamencon ohella monta muutakin musiikin lajia, joista ohjelmistossa on viime aikoina kuultu Astor Piazzollan tangoja. Flamencossa Lehtonen keskittyy enimmäkseen perinteen vaalimiseen ja on kehittynyt siinä varsin taitavaksi.

Jokiniitty ja Lehtonen ovat esiintyneet yhdessä syksystä 2011 eri puolilla Suomea. Konsertissa heitä kuullaan yhdessä ja erikseen.

 

www.tonijokiniitty.fi

www.lehtone.com

http://indieespana.blogspot.com.es/2015_09_01_archive.html

 

Liput 25€ (sis. tapas-tarjoilun)

Earlier Event: December 5
Peñan pikkujoulut
Later Event: December 10
FiestaFlamencan joulunäytös