Back to All Events

NELJÄS HELSINKI UNIVERSAL GUITAR FESTIVAL SAVOY-TEATTERISSA


NELJÄS HELSINKI UNIVERSAL GUITAR FESTIVAL SAVOY-TEATTERISSA 20.-21.11.2015!

PE 20.11. klo 19
Ensimmäinen puoliaika: Timo Kämäräinen & Olli Haavisto - Jazz/Rock
Toinen puoliaika: David Carmona & Tino Di Geraldo - Flamenco


David Carmona on yksi Espanjan mielenkiintoisimmista flamencokitaristeista tällä hetkellä. Hän kuuluu yhteen Granadan tärkeimmistä flamencosuvuista, Flamenco on ollut läsnä hänen elämässään luonnollisella tavalla lapsesta lähtien. Manolo Sanlúcarin oppilas josta vanha mestari on sanonut: "hän on adoptiopoikani, ainut perilliseni, flamencokitaran tulevaisuus". David soitti Sanlúcarin ryhmässä viime vuodet tämän lavoilta vetäytymiseen saakka. Suomeen David tulee ensimmäistä kertaa, yhdessä perkussionistinsa kanssa esittämään uuden, lokakuussa ilmestyvän levynsä musiikkia. Hänen täydellisyyttä hipova tekniikkansa ei ole musiikissa oleellisinta, vaan pitkälle kehittynyt sävellyksellinen taju ja kyky välittää kuulijalle aidon Flamencon hengen kautta syvimpiä tunteitaan. Lyömäsoittimia soittaa Espanjan ehkä paras flamencopercussionisti/-rumpali, jo legendaarinen Tino Di Geraldo.


LA 21.11. klo 19
Ensimmäinen puoliaika: Otto Tolonen & Juuso Nieminen - Klassinen kitara
Toinen puoliaika: Grupo Vándalus - "Flamenco Oriental"


"FLAMENCO ORIENTAL":

Flamenco ja Itäinen Välimeri  - kaksi hienoa musiikkilajia kietoutuvat toisiinsa, sekoittuvat ja pysyvät erillään herkullisessa ja kiivaassa vuoropuhelussa…  

Lauantai-iltana kuullaan itäisen välimeren kullttuuriperimä luonnollisella tavalla Flamencoon kietoutuneena, onhan Flamenco jo itsessään "fuusiomusiikkia", jossa ovat ainutlaatuisella tavalla sulautuneet toisiinsa itä ja länsi. Itää ryhmässä edustaa erityisesti Syyriassa ja Iranissa pitkään opiskellut luutun ja rubabin soittaja Michel Gasco ja Alberton soittama ney-huilu.

Laulajana saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa naisellisen vivahteikkaalla äänellä laulava Sonia Cortés, kahden kuuluisan flamencosuvun "risteytys" - hänen isoisänsä "Pucherete" oli Carmen Amayan kitaristi, ja äidinkin puolelta suku on täynnä merkittäviä flamencokitaristeja ja -tanssijoita, mm. Carmen Cortés - on monipuolinen taiteilija joka on laulanut mm. Joaquin Cortésin ryhmässä. Koreografiat on tehnyt ja konsertissa tanssijana esiintyy Savoy-teatterissakin jo useaan kertaan vakuuttanut, aina elegantti ja tulisen rytminen Eleonora Bayaz.

Raul Mannola on suomalaisena kitaristina ainutlaatuinen ilmiö: hän opettaa viidettä vuotta flamencokitaraa Madridin konservatoriossa, esiintyy yhdessä Madridin parhaiden flamencoartistien kanssa, julkaisi juuri yhdessä granadalaisen laulajan Manuel Lorenten kanssa äänittämänsä levyn "Flamenco y Solera", soittaa akustista kitaraa intialaisten muusikoiden kanssa, ja julkaisi viime keväänä levyn "40 Años de Guitarra" joka on yhteenveto hänen merkittävästä muusikonurastaan. Viime syksynä ilmestynyt kirja "The Creative Flamenco Guitarist" on myös saanut alan piireissä huomiota.


Raúl Mannola - flmenco- ja 12-kielinen kitara
Alberto Centella - poikkihuilu, bassohuilu
Michel Gasco - arabiluuttu, rubab
Pancho Brañas - perkussiot
Sonia Cortés - laulu
Eleonora Bayaz - tanssi

Liput:  www.lippupalvelu.fi

Earlier Event: November 15
Pepita Rohde ja Emil Pernblad kurssit
Later Event: December 5
Peñan pikkujoulut