Välkommen till Helsingfors Flamencoförening!

På denna webbplats hittar du information om Helsingfors Flamencoförening, om våra lokaler och evenemang och naturligtvis om flamenco överlag. 

Aktuell information om evenemang får du lättast via det nyhetsbrev (på finska) som vi skickar ut till våra medlemmar varje vecka. Kom ihåg att kontrollera och uppdatera din kontaktinformation. Information om evenemang och kurser finns på finska också i kalendern på vår webbplats samt på vår Facebooksida.  

Har du kommentarer eller feedback når du oss via Feedback-blanketten.

FÖRENINGEN

Helsingfors Flamencoförening grundades 1993 för att sammanföra flamencoentusiaster i Helsingfors och huvudstadsregionen och för att öka kunskapen om flamenco i Finland. För tillfället har Helsingfors Flamencoförening ungefär 300 medlemmar i hela Finland samt i Estland.

Helsingfors Flamencoförenings lokaler finns på adressen Helsingegatan 32 E, 00530 Helsingfors

Två danssalar hyrs ut för undervisning- och träningsbruk. Medlemmar har förtur men om det finns lediga tider har även icke-medlemmar möjlighet att utnyttja lokalerna.

LETRA

Flamencoföreningens medlemstidning utkommer fyra gånger om året och skickas till alla medlemmar per post. Tidningen innehåller information om flamenco i Finland och andra länder, intervjuer, flamencokunskap, kursrapporter och mycket annat.

FESTIVALER

Helsingfors Flamencofestival arrangeras årligen i februari.

Festivalen ordnades för första gången 1997. Sedan dess har man presenterat framstående flamencoartister som t.ex. Vicente Amigo, Belén Maya, Rafaela Carrasco, Ángel Rojas och Miguel Poveda. Via festivalen strävar man också efter att öka kunskapen om flamencon och nå en bred publik, inklusive barn och ungdomar. Festivalen har också presenterat uruppföranden av inhemska flamencoverk som t.ex. La Kalevala (2003) och ¡La Máscara! (2005).

Ytterligare information (på finska)