Lähtölaukaus uudelle flamencovuodelle 2015 huippuvierailulla Madridista!

 

Juncal2.jpg

Upea tanssija ja kiitelty pedagogi Maria Juncal saapuu pitämään tiiviskursseja kolmelle eri tasolle Helsingin Flamencoyhdistyksen tiloihin (Helsinginkatu 32), peñalle 15.1-18.1.2015. Maria on rauhallinen ja järjestelmällinen opettaja, jonka tradiotionaalisessa tyylissä yhdistyvät eleganssi ja naisellisuus sekä rautainen koputustekniikka. Maria opettaa Madridissa Amor de Dios Akatemiassa ja on johtanut omaa companyaan vuodesta 2003. Hän on esiintynyt sekä opettanut ympäri maailmaa. Suomessa hän vieraili Helsingin Flamencofestivaalin pääesiintyjänä vuonna 2010 ja piti suositut tanssikurssit. Nyt pääsemme taas nauttimaan hänen tiukasta tekniikkatreenistään!

Helsingin Flamencoyhdistys järjestää tanssikurssit pohjoismaisena yhteistyönä Centro de Flamenco Pantera (Göteborg) sekä Sacai -yhdistyksen (Tukholma) kanssa.


Pro Peña -flamencogaala la 7.2.2016

Propeña.jpg

 

Helsingin flamencoyhdistys järjestää suuren kotimaisen Pro Peña –flamencogaalan Savoy-teatterissa 7.2. klo 19.00. Ilta on katettu suomalaisen flamencon kärkinimillä, jotka lyövät hynttyyt yhteen Peñan tukemiseksi!

Helsingin Flamencoyhdistys (lempinimeltään Penã) on perustettu vuonna 1993 edesauttamaan flamencon tuntemusta Suomessa. Elinvoimainen yhdistys on järjestänyt Helsingin Flamencofestivaalia vuodesta 1997 asti vapaaehtoisvoimin. Vuoden 2015 Helsingin Flamencofestivaali jouduttiin jättämään järjestämättä yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta johtuen.

Nyt pääseudun flamencoammattilaiset kokoavat voimansa, ja järjestävät kokonaisen konsertin vapaaehtoisvoimin Helsingin Flamencofestivaalin jatkuvuuden varmistamiseksi, sekä yhdistyksen uudenkarhean tanssisalin Peñan remonttikulujen kattamiseksi.

Savoy-teatterin lavalla pyörähtävät illan aikana suomalaisen flamencon kärkinimet niin tanssin kuin musiikin saralta. Ohjelmassa on sekä perinteistä flamencotunnelmointia että sähäkkää ja valovoimaista nykyflamencoa.

Flamencoiltaa jatketaan konsertin jälkeen FiestaFlamenca- tanssikoulun tiloissa Johanneksen luolassa. Pääsy jatkoille on Flamencogaalan lipulla ilmainen, muilta sisäänpääsy 10 €.


alfonso losan tiiviskurssi maaliskuussa

Helsingin Flamencoyhdistys järjestää maaliskuun lopussa Alfonso Losan tiiviskurssit, jotka pidetään 26.–29.3. (to–su) välisenä aikana.

Alfonso Losa on energisyydestään ja vahvasta ilmaisuvoimastaan tunnettu madridilainen tanssijakoreografi. Hän on uransa aikana esiintynyt ja opettanut ympäri maailmaa ja saapuu nyt ensimmäistä kertaa Helsinkiin. Losa opettaa vakituisesti Amor de Díos -akatemiassa Madridissa, jossa hän on pidetty ja arvostettu pedagogi.


Mariana Colladon elokuun tiiviskurssit!

 

Helsingin Flamencoyhdistys järjestää 13.–16.8. (to–su) espanjalaisen Mariana Colladon tiiviskurssit yhdistyksen tiloissa, Peñalla. Mariana Collado edustaa teknisesti häikäisevää ja persoonallista tyyliään. Hänen tiiviskurssejaan on aikaisemmin järjestetty vain Tampereella. Tällä hetkellä Collado työskentelee Madridissa kiireisen tanssijan työnsä ohella pedagogina Espanjan ehkä omaperäisimmän ja tunnetuimman koreografin, Antonio Canalesin flamencotanssikoulussa.


LAULU- JA KITARAKURSSIT 14.–15.11.

Pepita Rohde ja Emil Pernblad ohjaavat marraskuussa Flamenco Nórdico -vierailun yhteydessä laulu- ja kitarakurssit. Molemmat ovat kokeneita ja pidettyjä opettajia, joten tähän mahdollisuuteen kannattaa tarttua! Rohde vieraili opettajana Helsingin Flamencofestivaalilla vuonna 2009, ja palaute oli silloin erittäin positiivista.

Mukaan voi uskaltautua, vaikkei olisi koskaan aikaisemmin opiskellut flamencolaulua tai -kitaraa, sisältö räätälöidään ryhmän mukaan. Opetuskielenä on englanti. Laulajat opiskelevat laulun tekniikkaa, laulusäkeistöjä, niiden sanoituksia ja ääntämistä. Kitaristit keskittyvät erityisesti laulun säestämiseen, mutta myös kitaransoiton tekniikkaan ja perusfalsetoihin (melodiaosuuksiin). Laulajat ja kitaristit työskentelevät ensin omissa ryhmissään ja sitten yhdessä, jolloin kitaristit pääsevät heti kokeilemaan laulunsäestystä käytännössä.

Kurssit ovat kaksipäiväisiä. Tunnit järjestetään Peñalla (Helsinginkatu 32 E) la 14.11. ja su 15.11. klo 11-13.

Kurssimaksu on  jäsenille 60e ja muille 70e. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Heidi Hummastenniemi, heidi.hummastenniemi[at]flamenco.fi  8.11. mennessä.

Maksu 8.11. mennessä tilille: FI17 2065 1800 0217 07, viitenumero: 5005, saaja: Helsingin Flamencoyhdistys ry. Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus vain lääkärintodistusta vastaan, jolloin perimme toimistokuluja 10% kurssin hinnasta.


PIKKUJOULUT!

 

Hei kaikki flamencot ja flamenconmieliset!

Tervetuloa Peñan pikkujouluihin lauantaina 5.12.2015 klo 18-22! Tule juhlistamaan kanssamme ihanaa joulunalusaikaa!

Sisäänpääsy: Jäsenet 5€, muut 8€. 

Sisäänpääsyyn sisältyy glögiä ja pientä purtavaa.

Maksu käteisellä.

Nyt on oiva tilaisuus ilahduttaa juhlavieraita pienellä ohjelmanumerolla. Halukkaat esiintyjät voivat ilmoittautua sähköpostillaminna.saalpo[at]flamenco.fi la 28.11. mennessä.

Esiintyjille luvassa 2h treeniaikaa/ryhmä Peñalla ennen pikkujouluja sekä lisää arvokasta esiintymiskokemusta.

Mukaan tarvitset haluamasi juomat sekä iloisen joulumielen, nähdään joulukuussa!

Tonttuterveisin, Helsingin Flamencoyhdistyksen hallitus